Novinarska konferenca: Napoved prevzema plamena miru in predstavitev uradnega vozila OFEM 2023

Novinarska konferenca: O pripravah na spektakularen Shine Ceremony in predstavitev uradnega vozila OFEM 2023.

Danes, 29. 5. 2023, je v novem salonu Porsche Ptujska cesta v Mariboru potekala izjemno pomembna novinarska konferenca, ki je razkrila ključne korake in priprave pred pričetkom Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023 Maribor. Na konferenci smo hkrati napovedali protokolarni obisk Rima in prevzem plamena miru ter oljke miru na slavnostnem dogodku, znanem kot Shine Ceremony, ter tudi uradno podpisali pogodbo s pokroviteljem uradnega vozila OFEM, Porsche Ptujska cesta.

Shine Ceremony predstavlja pomembno prelomnico na poti priprav za OFEM 2023 Maribor. Opominja nas, da se bližamo zadnji fazi organizacije najpomembnejšega večpanožnega športnega festivala za mlade v Sloveniji in Evropi. Gre za dogodek, ki ga organizira Evropski olimpijski komite (EOC) v muzeju Ara Pacis v Rimu. Organizatorji OFEM-a bodo ob tej priložnosti odpotovali v večno mesto in tam 31. maja slavnostno prevzeli plamen miru in oljko miru ter ju prinesli v Maribor.
Po uradni predstavitvi plamena in bakle miru, ki bo 2. junija v Mariboru, se bo tudi uradno začela pot bakle miru, ki bo med 2. in 23. junijem 2023 potovala po mestu Maribor, okoliških občinah ter osnovnih šolah. Ta pot bo simbolizirala povezanost in mir, ki ju festival prinaša v lokalno skupnost ter spodbuja vrednote fair playa, enakosti in spoštovanja.
Vrhunec novinarske konference je bil podpis pogodbe s pokroviteljem uradnega vozila OFEM 2023 Maribor in predstavitev vozila. S pomočjo Porsche Ptujska cesta bo tako OFEM potekal nemoteno in omogočil udoben prevoz udeležencev in obiskovalcev po prizoriščih.
Na novinarski konferenci so spregovorili dr. Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor, Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Ptujska cesta v Porsche Maribor, Nataša Ritonija, direktorica OFEM 2023 Maribor, ter Lea Štiberc, vodja projektne pisarne OFEM 2023 Maribor. Govorniki so predstavili pomembnost dogodka, pričakovanja in cilje ter poudarili, da bo OFEM 2023 Maribor pustil dolgotrajno in pozitivno dediščino tako v Mariboru kot tudi v širšem evropskem prostoru.
Z obilico energije in pričakovanja se organizatorji OFEM 2023 Maribor podajamo v nadaljnje priprave na ta spektakularni športni dogodek. Mladim športnikom se obeta nepozabna izkušnja in priložnost za razvoj svojih talentov ter mednarodno prijateljstvo. OFEM 2023 Maribor bo brez dvoma ena najpomembnejših športnih prireditev leta 2023 v Sloveniji, ki bo združila mlade ljudi iz različnih kultur in narodnosti v duhu olimpijskega gibanja.
FOTO: Marko Pigac