Vračamo se v Francijo, 365 dni nas loči do otvoritve Olimpijskih iger 2024 v Parizu

Leto dni nas loči od Olimpijskih iger 2024 v Parizu, največjega športnega dogodka leta. Prav v Franciji se je Slovenija kot samostojna država prvič predstavila na zimskih olimpijskih igrah, ki so leta 1992 potekale v Albertvillu. Več kot 30 let kasneje se slovenska odprava vrača v Francijo, tokrat s še višjimi cilji.

Olimpijske igre za Slovenijo predstavljajo dogodek, ki združuje. Združuje skozi ljubezen do športa, naših reprezentantov in skozi ljubezen do države. Smo športni narod, zato neučakano pričakujemo otvoritev Olimpijskih iger 2024 v Parizu. Začenjamo odštevanje do dni, ko bodo ulice slovenskih mest ponovno preplavile bela, zelena in modra barva.
Slovenska reprezentanca je na Olimpijskih igrah leta 2021 v Tokiu postavila nove mejnike za slovenski šport in kljub težkemu obdobju v času pandemije COVID-19 navdihnila nove generacije športnikov. Sadove, ki jih je obrodil njihov navdih, lahko spremljamo že danes, v Mariboru, kjer trenutno poteka Olimpijski festival evropske mladine. V Mariboru barve naše države zastopa 196-članska reprezentanca, ki sanja olimpijske sanje.
Slovenske reprezentante do začetka tekmovalnih nastopov na olimpijskih igrah ločuje še leto dni, kljub temu pa jih navijači na olimpijski poti zvesto podpirajo že danes.