#Povezano, dinamično in športno

Logotip

Logotip OFEM 2023 Maribor predstavlja kot povezano, dinamično in športno mesto. Je prvo mesto slovenskega nogometa, oblečeno v vijolično barvo. Je mesto ob reki Dravi, obogateno s Pohorjem in številnimi griči, oblečeno v čudovite barve narave.

Maribor je mesto z velikim M in velikim športnim srcem.

Maribor – Eno mesto, eno srce.

S svojo barvno raznolikostjo logotip v olimpijskem duhu poudarja združevanje več evropskih narodov na več panožnem športnem dogodku in s kapljami trud, ki je potreben za dosego vrhunskih športnih rezultatov.

#Podpora in vzpodbuda

Foksi

Foksi je živahen in domiselno zvit lisjak, ki ga poznamo kot uradno maskoto Olimpijskega komiteja Slovenije. Ker pa je Foksi neuklonljive narave in se že od mladih tačk vneto predaja športu, je tokrat prišel navijati tudi v Maribor na Olimpijski festival evropske mladine.

Foksi je zvest in goreč navijač, ki s svojo energičnostjo ter igrivostjo v družbi navijačev in navijačic rad uprizori tudi kakšen trik ali šalo. Kot vzgled si prizadeva spodbujati športne vrednote ter zdrav in aktiven življenjski slog v sožitju z naravo. Zaradi svoje odločnosti in vzdržljivosti danes predstavlja nepogrešljivo podporo in spodbudo našim športnikom in športnicam.