Bakla miru

Olimpijski ogenj simbolično prenaša sporočilo miru, prijateljstva, strpnosti in upanja ter olimpijskih vrednot. Bakla, ki že od starodavnih časov prenaša ogenj in njegovo močno sporočilno vrednost, združuje ljudi v skupni viziji harmonije in razumevanja.

Bakla miru OFEM Maribor 2023 je sestavljena iz krone in osrednjega dela. Na kroni je upodobljen logotip OFEM Maribor 2023, ki predstavlja povezanost, dinamičnost in športno mesto. Maribor je mesto z velikim M in velikim športnim srcem.

Osrednji del bakle je izdelan s tehniko 3D printanja iz Wood PLA kompozitnega materiala, ki je sestavljen iz 40 % recikliranega lesa in 60 % reciklirane plastike. Wood PLA material zagotavlja realistično barvo in strukturo lesa ter celo vonj po lesu. Uporaba recikliranih materialov iz katerih je izdelan kompozitni material ustreza trendom trajnostne uporabe materialov.

Podelitveni pladenj in kolajne

Motiv na kolajnah izvira iz uradnega logotipa OFEM Maribor 2023, kjer elementi predstavljajo močan simbol povezljivosti in mesta Maribor – most, športnega srca – griči, s katerimi je mesto obdano, ter kapljice vode – simbol tekmovalčevega truda in potu.

Podelitveni pladenj je bil razvit v sodelovanju s Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor, kjer so dijaki v sklopu praktičnega pouka izdelovali podelitvene pladnje iz lesa lipe in bukve. Na vsakem pladnju bo navedeno ime dijaka, ki je pladenj izdelal.