PREDSTAVITEV SLOVENSKE REPREZENTANCE

Artboard 55
Artboard 51

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine bo v soju žarometov tudi reprezentanca Slovenije, ki bo najštevilčnejša do sedaj. Naši športniki in športnice bodo odličja lovili v vseh 11 športnih panogah – atletiki, cestnem kolesarstvu, gorskem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu, odbojki, rolkanju, športni gimnastiki in košarki 3×3.

Slovenske barve bodo Maribor obarvale še pred uradno otvoritveno slovesnostjo, ko bo na Trg svobode v Mariboru prvič stopila celotna reprezentanca Slovenije. Javnosti in medijem se bo prvič predstavila v petek, 21. julija 2023 ob 20 uri v središču mesta, na Trgu svobode

Prizorišče bo zasijalo v olimpijskem duhu, uradna predstavitev pa bo v rokah izkušenega voditelja Saše Jerkovića ter mlade ambasadorke Petje Klojčnik, ki bosta na odru gostila kar nekaj zanimivih gostov iz sveta športa. Za glasbeno poslastico bo poskrbel dobro poznani radijski voditelj in pevec 
Tim Kores – Kori, kateremu se bo na odru pridružil športnik, ki vse ljubitelje nogometa razveseljuje v vijoličnem dresu na domačem igrišču v Mariboru.

Za širjenje pristnega olimpijskega duha bo, med občinstvom in mlado reprezentanco Slovenije, skrbel 
lisjak Foksi, uradna maskota Olimpijskega festivala evropske mladine ter ljubljenec slovenske športne javnosti. Po uradnem delu predstavitve bo za nadaljevanje dobre zabave ter sproščenega vzdušja skrbel DJ Lexy Dee, ki bo mlade športnike, njihove družine, prijatelje ter vse vas pospremil v zaključek poletnega, olimpijsko obarvanega večera.