Vzemi si čas.

Pridruži se navijaškemu vzdušju in začuti športno srce

Moja Slovenija

Slovenija je zeleno igrišče sredi Evrope. Njena razgibana pokrajina, kjer se stikajo 4 geografski svetovi, ponuja široko paleto možnosti za aktivna doživetja v naravi 365 dni na leto. Povzpnite se na vrh gore ali hriba. Peš ali s kolesom. Z otroki uživajte na smučiščih pozimi in v vodnih aktivnostih poleti. Začutite adrenalin. Vstopite v svet aktivnih doživetij. Dan zaključite s sprostitvijo v slovenskih termah in zdraviliščih ali odkrivajte bogato ponudbo bližnjih hotelov in kampov ter si povrnite moči z lokalno kulinariko. Naj vas očara kultura in slikovita slovenska mesta, ki so le streljaj oddaljena od narave.
Obenem je razgibana pokrajina tudi razlog, zakaj je Slovenija domovina številnim svetovno priznanim športnikom in odlična gostiteljica velikih športnih dogodkov, kot je tudi Olimpijski festival evropske mladine 2023.
Kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič, košarkar Luka Dončić, športna plezalka Janja Garnbret in številna druga slovenska imena v svetu športa polnijo naslovnice svetovnih medijev in premikajo meje mogočega. Zaradi njihovih neverjetnih dosežkov so nekateri prepričani, da slovenski športniki prihajajo z drugega planeta, a se motijo: prihajajo iz Slovenije, majhne zelene države v osrčju Evrope, z velikim športnim srcem in edine države, ki nosi ljubezen v svojem poimenovanju.