Zemljevid prizorišč

Oglejte si zemljevid prizorišč tekmovanj in treningov.

Atletski stadion Poljane

Atletika

Atletski stadion Poljane, ki se razprostira na cca 10.000 m2 visoko kakovostni površini, zaradi svoje geografske lege in kakovostne steze nudi odlične pogoje za treninge vseh atletskih disciplin, hkrati pa omogoča drugim vzgojno-izobraževalnim ustanovam izvajanje tekem, testiranj in drugih dogodkov.

Stadion, s certifikatom IAAF, je namenjen izključno atletiki in ima:

 • 8 krožnih stez v dolžini 400 m,
 • 4 skakališča za skok v daljino,
 • 2 skakališči za skok v višino,
 • 1 skakališče za skok ob palici,
 • 2 metališči za suvanje krogle in met kopja,
 • 1 metališče za met diska in met kladiva.

Bike park Pohorje

Gorsko kolesarjenje

Kolesarski park Bike park Pohorje je največji gorsko-kolesarski park v Sloveniji. Trenutno obsega več kot 10 kilometrov kolesarskih prog, od začetnega nivoja do proge za svetovni pokal.

Kolesarski park gosti tekme najvišjega ranga v disciplini spust za gorska kolesa (tekma svetovnega pokala, evropskega pokala in evropsko prvenstvo).

Maribor bo z novo traso za disciplino Kros (XC), kot izkušen gostitelj najzahtevnejših tekmovanj v gorskem kolesarstvu, poskrbel, da bo tudi ta disciplina atraktivna in izziv za prav vsakega tekmovalca.

Draš center

Odbojka

Športne kapacitete Draš centra v umirjenem okolju ob vznožju Pohorja odražajo najvišji profesionalni nivo.

Športne kapacitete centra nudijo:

 • športno dvorano, ki zagotavlja do osem badminton igrišč hkrati ali hkratno postavitev štirih košarkarskih košev, prav tako pa dve igrišči za odbojko,
 • dvorano za nogomet,
 • fitnes.

Dvorana Lukna

Judo

Dvorana Lukna lahko sprejme do 2.600 udeležencev in je večnamenska športna dvorana z največjo talno površino v Sloveniji. Skupna tlorisna površina je 1.525 m2 (58 x 26.30 m), višina dvorane je 14 m.

Dvorano je možno razdeliti na dva košarkarska ali štiri odbojkarska igrišča, šest igrišč za badminton, namizni tenis ali na površine za borilne veščine.

Dvorana ima 8 garderob in prostore za uradne osebe na tekmovanjih, doping kontrolo, novinarje in TV prenose.

Kopališče Pristan

Plavanje

Kopališče Pristan je veliko bazensko dvoransko kopališče, ki obsega 3.480 m2 površine, od tega je kopalnih površin 1.875 m2.

Olimpijski bazen omogoča prireditve na najvišjem nivoju in ustreza zahtevam in standardom mednarodne plavalne zveze (FINA) in evropske plavalne zveze (LEN).

Objekt je primeren za naslednje športne aktivnosti: plavanje, izvajanje plavalnih tečajev, potapljanje, vodno košarko, vaterpolo.

Kopališče ima na razpolago: olimpijski bazen, srednji bazen in mali bazen, savne in fitnes.

Ledna dvorana

Ledna dvorana stoji tik ob športni dvorani Tabor. Pokrito drsališče omogoča mariborskim hokejistom in ostalim športnikom dobre pogoje za treninge in tekme. Hokejski klub Maribor – Lisjaki (HDK Maribor – Lisjaki) tukaj uspešno deluje že vrsto let.

V ledeni dvorani prav tako uspešno deluje panoga za umetnostno drsanje in društvo kegljanja na ledu Ledenko Maribor. Ledna dvorana gosti tudi Curling klub Maribor, ki je tudi prvi curling klub v Sloveniji.

V poletnem času se v dvorani odvijajo treningi in tekmovanja tako v rokometu kot tudi v košarki.

Maribor z okolico

Lokacija

Maribor z okolico

Cestno kolesarjenje

Cestno-kolesarske dirke bodo potekale po strokovno določeni trasi, primerni za cestno kolesarjenje. Kolesarji se bodo tako pomerili po ulicah mesta Maribor in njegovi okolici. Maribor je kot kraj s ustrezno infrastrukturo že večkrat gostil tudi največja imena cestnega kolesarstva, pri Dirki po Sloveniji. Na OFEM 2023 bomo lahko spremljali individualno dirko na čas in individualno cestno kolesarsko dirko.

Skate park

Rolkanje

Park je primeren za izvedbo tekmovanj najvišjega mednarodnega nivoja, tudi kvalifikacijskih tekem za nastope na olimpijskih igrah.

Kot prvi gostitelj tekme v rolkanju v zgodovini OFEM festivalov bomo zagotovili atraktivno tekmovanje na najvišjem nivoju.

Skate park sestavljajo štirje glavni deli:

 • zgornja ploščad z bazenom
 • spodnja ploščad z urbanim videzom elementov
 • otroški poligon
 • klubski prostori

Stadion Ljudski vrt

Stadion Ljudski vrt je osrednji in največji prireditveni stadion v Mariboru s površino 12.782 m2. Je prvo središče mariborskega nogometa, kjer je mogoče spremljati nogometne tekme najvišjega nivoja.

Domači klub NK MARIBOR vselej postreže z nogometno poslastico in redno dokazuje, da je Maribor prvo mesto slovenskega nogometa. NK MARIBOR nase opozarja tudi izven slovenskih meja, saj je bil prisoten tudi na najprestižnejših tekmah, kot so tekme Lige prvakov in Lige Evropa.

Stadion sprejme 12.500 gledalcev in letno gosti cca. 125.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Stadion Ljudski vrt, kjer se s športno borbenostjo in strastjo navijačev vselej pričara nepozabna športna kulisa, daje mestu Maribor pristen športni utrip.

Na stadionu Ljudski vrt bo v času OFEM 2023 mogoče spremljati uvodno slovesnost.

Športna dvorana Tabor

Športna gimnastika

Športna dvorana Tabor obsega 118 prostorov s skupno površino preko 9.500 m2.

Glavna dvorana je primerna za košarko, odbojko, badminton, kondicijske treninge in tudi za organizacijo različnih prireditev.

Poleg glavne dvorane je v objektu še dvorana za namizni tenis, 6-stezno kegljišče, fitnes, dvorana za borilne športe, masažna soba, soba za izvedbo seminarjev ter gostinski lokal.

Od leta 1984 do danes se je v športni dvorani Tabor zvrstilo več kot 7.500 prireditev, na katerih se je zbralo več kot 6 milijonov obiskovalcev.

Športni park Tabor

Športni park Tabor je eden najlepših in največjih športnih parkov v Sloveniji, ki s svojimi zelenimi površinami in dvoranami številnim klubom in društvom nudi pogoje za razvoj vrhunskega športa in športne rekreacije. Na razpolago ima kar 84.000 m2 urejenih površin.

V kompleksu se nahajajo naslednje dvorane:

 • dvorana Tabor in večnamenska dvorana ŽŠD z dvema igriščema za košarko ali šestimi igrišči za badminton,
 • dvorani za tenis s skupno petimi igrišči.

Zunanji kompleks sestavljajo: igrišče za odbojko, dve košarkarski igrišči, igrišče za rokomet in mali nogomet, tri velika travnata nogometna igrišča ter glavno nogometno igrišče z manjšo tribuno, atletski stadion Poljane in 13 urejenih teniških igrišč.

Športna dvorana Vrbanska

Rokomet - fantje

Je novejša in moderna športna dvorana. Velikost dvorane je 1.600m2 in je razdeljena na tri igralne  sektorje. Sektorji so lahko pregrajeni z zavesami.

V dvorani je mogoče izvajati naslednje športe:

 1. Badbinton (6 igrišč)
 2. Odbojka (3 igrišča)
 3. Košarka (6 igrišč)
 4. Rokomet (3 igrišča)
 5. Nogomet (3igrišča)

Dvorana prav tako nudi možnost igranja dvoranskega hokeja, namiznega tenisa (12x) in ponuja možnost večdnevnih pripravljalnih treningov za različne reprezentance in klube.

Teniški klub Branik

Tenis

Prizorišče, ki bo gostilo teniške dvoboje EYOF 2023, je prizorišče z izjemno teniško tradicijo, saj je bilo prvo teniško igrišče zgrajeno že leta 1901. Teniški klub Branik organizira in izvaja teniško šolo in teniške turnirje.

Posebnost je edinstveno »US OPEN« igrišče s trdo podlago (Deco Turf) in tri mini igrišča za otroke.

Skozi vse leto je teniški park priljubljeno zbirališče rekreativcev, teniških veteranov in profesionalcev.

Površine vključujejo:

 • 12 zunanjih igrišč
 • pokrita dvorana z dvema igriščema

Trg Leona Štuklja

Košarka 3x3

Trg Leona Štuklja v Mariboru je s 9.000 m2 največji slovenski trg. Predstavlja sodoben trg v strogem centru mesta in je posvečen največjemu slovenskemu športniku in večkratnemu olimpijcu Leonu Štuklju.

Lokacija trga zagotavlja atraktivno doživetje različnih zunanjih kulturnih in športnih prireditev in tako bo trg tudi v času OFEM 2023 zaživel v prijetnem, športnem in navijaškem vzdušju.

UŠC Leona Štuklja

Rokomet - dekleta

Športni center Leona Štuklja ima naslednje prostorske zmogljivosti:

 • velika dvorana – 34,60 m x 55,60 m, 1898 m2 površine omogoča izvajanje različnih športnih zvrsti: odbojke, košarke, badmintona, rokometa, malega nogometa in namiznega tenisa,
 • dvorana borilnih športov – 113 m2 omogoča izvajanje borilnih veščin aikido, karate in judo ter telesne priprave in joge,
 • dvorana za aerobiko in plese – 113 m2 – namenjena aerobiki, plesom in ritmiki,
 • dvorana za skvoš – dva prostora po 125 m2,
 • dvorana za fitnes – dva prostora, skupaj 130 m2,
 • plezalna stena City Wall – 160 m2 – namenjena športnemu plezanju,
 • savna – suha finska savna za 6 oseb.

Spremljajoča infrastruktura obsega osem garderob s sanitarijami za športnike, osem kabinetov za učitelje, trenerje in sodnike. Za izvajanje teoretičnega dela pedagoškega procesa sta na razpolago mala predavalnica z 20 sedeži in velika predavalnica z 80 sedeži. Gledalcem so namenjene tribune z več kot 800 sedeži in stojišča na galeriji.