Ekipa OFEM 2023 Maribor prispela v Rim

Ekipa OFEM 2023 Maribor prispela v Rim za slavnostni prevzem plamena miru in oljke miru na Shine Ceremony.

Danes je naša ekipa OFEM 2023 Maribor ob 12.uri prispela v Rim, kjer se bo jutri odvila izjemno pomembna slavnostna prireditev – Shine Ceremony. Na prireditvi bo ekipa prevzela plamen in oljko miru, simbola povezanosti in harmonije med narodi.
Shine Ceremony je edinstven dogodek, ki ga organizira Evropski olimpijski komite (EOC) in bo potekal v veličastnem muzeju Ara Pacis. Prevzem plamena in oljke miru simbolizira začetek poti OFEM 2023 Maribor ter spodbuja vrednote fair playa, enakosti in spoštovanja med mladimi športniki iz Evrope.
Po namestitvi se je naša ekipa potopila v bogato italijansko kulturo. V popoldanskih urah so se odpravili na odlično italijansko kosilo, ki mu je sledilo raziskovanje rimskih znamenitosti, kot sta vodnjak Trevi in Španske stopnice. In seveda noben obisk Rima ni popoln brez pokušine gelata – sladoleda.
Dan se je zaključil z odlično večerjo, prijetnimi pogovori in izmenjavo informacij s predstavniki Evropskega olimpijskega komiteja (EOC), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in Mestne občine Maribor (MOM).
FOTO: Sašo Bizjak (Večer)