Mi(ni)ster za zabavo vabi na brezplačen koncert in predstavitev bakle miru
Maribor se že pripravlja na prihod ikoničnega simbola miru in sodelovanja – plamena miru, ki ga bo organizacijski odbor OFEM-a prevzel z baklo miru in bo v sklopu prihajajočega Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 kmalu prispel v naše mesto. Ta močan plamen, ki prenaša sporočilo olimpijskih vrednot, bo v Mariboru uradno predstavljen 2. junija 2023 skupaj z drugimi pomembnimi elementi festivala.
Uradna predstavitev bakle miru se bo pričela ob 13.15 pred Mestno občino Maribor, kjer bo župan Aleksander Saša Arsenovič naši uspešni smučarki Ilki Štuhec predal baklo miru. Alpska smučarka se bo nato z baklo v roki veličastno sprehodila do Južne ploščadi Ljudskega vrta, kjer bo ob 14. uri baklo predstavila vsem obiskovalcem.
Po uradni predstavitvi bo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje potekal koncert znanega ambasadorja projekta Ambasadorji zdravja, Saše Petrovića, bolj znanega kot Challe Salle, ki v sklopu kampanje mlade ozavešča o zdravem življenjskem slogu in o škodljivosti pitja alkohola ter rabe tobačnih izdelkov, kar se tudi sklada z vrednotami OFEM-a in športa na splošno.
Dogodek v sodelovanju s projektom YOUTHopia, ki je usmerjen v medijsko vodeno komunikacijsko kampanjo o ozaveščanju mladih o ciljih in možnost iz naslova kohezijske politike, financiran s strani Evropske Komisije.