ČAS, DA MARIBOR KOT MESTO STOPI SKUPAJ!

ČAS, DA MARIBOR KOT MESTO STOPI SKUPAJ!

Mladi za mlade – 24. 1. 2023 smo od Uprave ŠD UM prejeli novico, da je 1.750 stanovalcev študentskih domov svoje sobe že odstopilo mladim športnikom Olimpijskega festivala evropske mladine. Organizatorji prosimo in pozivamo preostale stanovalce, da z začasno izselitvijo med poletnimi počitnicami pomagajo spisati športno zgodovino.

Največji športni dogodek za mlade je izjemen logistični zalogaj, zato bo za izvedbo na najvišji možni ravni potrebno medsebojno sodelovanje. To je čas, da Maribor kot mesto stopi skupaj.

Trenutno so na potezi stanovalci študentskih domov, ki jih organizatorji prosimo za 15-dnevno začasno izselitev, s katero bodo omogočili vzpostavitev športne vasi za nastanitev športnikov in spremljevalnega osebja.

Ker so stanovalci ŠD UM izkazali interes za podpis aneksa za prostovoljno začasno izselitev tudi po zaključku uradnega roka, smo se skupaj z Upravo ŠD, predstavnico ŠD in organizacijskim odborom OFEM odločili, da rok za podpis aneksov podaljšamo do 10. februarja 2023.

Odločitev o podpisu aneksa o začasni izselitvi med 17. in 31. 7. 2023 je za stanovalce študentskih domov povsem prostovoljna. V zameno za izselitev med poletnimi počitnicami, seveda po izpitnih rokih, bodo študenti na pobudo Sveta stanovalcev ŠD UM oproščeni plačila stanarine za ves mesec julij in polovico avgusta.

Maribor je vselej veljal za mesto s športnim srcem, letos julija pa bo to srce utripalo močneje kot kadarkoli.

Direktorica OFEM Nataša Ritonja poudarja: »Zavedamo se, da sta začasna izselitev in ponovna vselitev lahko stresni in naporni, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo ta proces za stanovalce minimalno obremenjujoč. Poskrbeli bomo tako za selitvene škatle in fizično pomoč pri selitvi teh škatel, zagotovljena pa bo tudi varna hramba stvari za vse tiste, ki jih ne morejo odnesti domov, ter čiščenje sob pred izselitvijo in po njej.«

Organizacija tako pomembnega dogodka prinaša številne prednosti za mesto, skupnost in prebivalce, med drugim prenovo športne infrastrukture in študentskih domov ter razvoj mesta kot turistične destinacije.

Nekdanji olimpijec in ambasador OFEM-a Filip Flisar, ki zaupa v športni duh Mariborčanov, optimistično pravi: »Vsi bomo morali kot mesto stopiti skupaj, ker je to velik festival, ki za vsakega Mariborčana nekaj pomeni – športna infrastruktura se bo razvijala, prav tako utrip mesta. Zato podprimo dogodek, naredimo to vsi skupaj. K nam pridejo najboljši mladi športniki, pokažimo jim, da smo tudi Mariborčani v srcu najboljši.«

Vsem, ki so se za izselitev že odločili, smo izredno hvaležni za njihov doprinos, hkrati pa naprošamo vse tiste, ki še niso uspeli podpisati aneksa, da to storijo najkasneje do 10. 2. 2023. S tem bodo pripomogli k soustvarjanju vznemirljivega poglavja slovenske zgodovine športnih dogodkov.

Študenti se lahko za vse dodatne informacije oz. pojasnila obrnejo na umsd@um.si ali na info@eyof-maribor.com.