Podelili smo nagrade za zmagovalce pri projektu #mojprviposel, ki smo ga OFEM organizirali skupaj s športno agencijo Proelium

V Športni akademiji Proelium so v letošnjem predzadnjem sklopu projekta #mojprviposel sodelovali z nami, Olimpijskim festivalom evropske mladine (OFEM).

Športnikom smo postavili nov izziv. Tokrat so morali športniki predstaviti enega izmed športov, ki bodo predstavljeni prihodnje leto na OFEM 2023. Ampak to ni bilo tako enostavno – morali so predstaviti šport, brez da bi povedali kateri šport predstavljajo. Nekaterim je ta naloga predstavljala manjši, drugim večji izziv, a na koncu so bili rezultati odlični.
V sredo, 21. 12. 2022 smo v naši pisarni OFEM podelili tudi nagrade.
Olimpijski festival evropske mladine za marsikaterega sodelujočega mladega športnika pomeni prvo srečanje z olimpizmom, prav tako pa tudi za vse udeležence pred in med samim festivalom.
Izkušnje, vrednote in vsebine, ki jih izraža OFEM, dosegajo vse generacije, še posebej pomembne pa so za mlajšo generacijo, saj preko prireditev, kot je OFEM, mladi spoznavajo športen, pravičen in zdrav življenjski slog.
Sodelovanje s Športno agencijo Proelium nam omogoča učinkovito komuniciranje z mlajšo generacijo, kateri s pomočjo vrhunskih mladih športnikov, ki delujejo pod okriljem agencije, lahko učinkovito posredujemo informacije v zvezi s samim festivalom in vsemi aktivnostmi, povezanih z organizacijo.
Športna agencija Proelium nam s svojimi klienti predstavlja pomembno vez med nami kot organizatorjem in ciljno skupino. Na podlagi promocijskih akcij lahko mladi dobijo dober vpogled na OFEM, posredno pa s temi akcijami promoviramo tudi zdrav in športen življenjski slog, ki je za mlade še posebej pomemben. V sklopu sodelovanja pa na ta način mladi športniki (klienti agencije) tako pridobivajo znanja in izkušnje v športno-poslovnem svetu in s tem krepijo osebno rast.

Uspešno smo izpeljali promocijsko akcijo, kjer so tako njihovi člani Športne akademije Proelium, kot mladi vrhunski športniki na družbenih omrežjih promovirali OFEM. Na edinstven in atraktiven način so predstavili športe in športna prizorišča OFEM 20223 Maribor. 

Osredotočali so se na športe, ki bodo na Olimpijskem festivalu evropske mladine predstavljeni prvič v zgodovini. Z izpostavljanjem premiernih in atraktivnih športov smo promocijski akciji dodali vrednost in s tem še dodatno povečali interakcijo med nami in ciljno skupino.
Tovrstno sodelovanje se je izkazalo za učinkovito, saj na hiter in atraktiven način dosežemo ciljno skupino in jim približamo OFEM. Mladi športniki, akterji promocijskih akcij, pa pridobivajo izkušnje v športno-poslovnem svetu ter krepijo osebno rast. V veliko zadovoljstvo pa nam je, da širša javnost in predvsem mlajša generacija posredno spoznava tudi olimpijske vrednote in aktiven življenjski slog.