Kaj prinaša organizacija OFEM-a?

V zadnjih dneh julija se bo v Mariboru odvil Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), ki bo v naše mesto privabil več kot 4500 udeležencev. Kaj pa bo organizacija OFEM-a Mariboru in Sloveniji prinesla poleg pestrega športnega in spremljajočega programa?

Tako obsežno, kompleksno in široko tekmovanje seveda ne bo minilo brez odmeva v tujino. S festivalom se ne bo predstavil samo Maribor, temveč celotna država. O tem podrobneje športni direktor OFEM, Borut Kolarič.

Poleg priložnosti, ki jih bo festival prinesel mladim, bodo posledice OFEM-a dobro vidne tudi na gostujočem mestu in državi širše. Med festivalskim dogajanjem bomo prijazno povabljeni k navijanju (predvsem) za domače športnike, prav tako pa se obetata bogat spremljevalni program in dogajanje do začetka festivala.

In morda še pomembneje – po zaključku dogajanja bo mestu preostala infrastruktura. Recimo prenovljena dvorana Tabor, kopališče Pristan in ogrevalna pokrita dvorana za tenis na Tenis Branik. Potem pa je tu seveda še športna oprema. Ta bo po festivalu v Mariboru ostala za uporabo športnih klubov, društev in ostalih željnih udejstvovanja v športnih aktivnosti.

Kaj bo poleg opreme po OFEM-u ostalo mestu in njegovim prebivalcem pa naniza še Sašo Polič.

S klikom na spodnji gumb si preberite celoten prispevek na spletni strani Dostop.si.