Začetek potovanja bakle miru

Bakla miru je v Mariboru doživela nepozaben sprejem in začela svoje potovanje s sprehodom po ulicah mesta.

Danes je bil v Mariboru resnično čudovit dan! Bakla miru, ki je prispela iz Rima, je doživela nepozaben sprejem. Ob 13.15 je župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič predal baklo miru slovenski alpski smučarki Ilki Štuhec. Ta se je skupaj s Foksijem in direktorico OFEM-a 2023 Natašo Ritonija sprehodila do južne ploščadi Ljudskega vrta.
Pot od Mestne občine Maribor do Ljudskega vrta je bila polna navdušenja in veselja. Srečevali smo ljudi, ki so nam izkazovali podporo, in skupaj smo si delili trenutke s fotografiranjem in izmenjavo prijetnih besed.
Na južni ploščadi Ljudskega vrta se je naši smučarski šampionki Ilki Štuhec na odru ponovno pridružil župan MOM Aleksander Saša Arsenovič. Skupaj sta nam razkrila svoja občutja ob prihodu bakle miru v naše mesto ter poudarila pomembnost tega dogodka. Zares je bilo izjemno doživeti tako odmevno in posebno izkušnjo, ki je gotovo zaznamovala vsakega prisotnega. Ta trenutek je bil še bolj poseben za Ilko Štuhec, ki je pred leti tudi sama tekmovala na zimskem OFEM-u v Španiji in osvojila dve zlati medalji.
Na odru smo lahko videli tudi koreografijo uradne himne Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 Maribor, ki so jo zaplesale plesalke plesne šole VIBE. Z odlično in nalezljivo energijo so plesalke navdušile vse prisotne, kakor tudi učence bližnje šole, ki so kar na šolskem dvorišču skupaj zaplesali ples, ki smo jih ga naučili pred dnevi.
Da bi vzdušje postalo še bolj živahno, nas je razveselil tudi priljubljeni glasbenik Challe Salle, ki je ambasador projekta Ministrstva za zdravje – Ambasadorji zdravja. Na svojih koncertih mlade ozavešča o zdravem življenjskem slogu in o škodljivosti pitja alkohola ter rabe tobačnih izdelkov, kar se tudi sklada z vrednotami OFEM-a in športa na splošno. Njegova glasba je navdušila vse generacije.
Hvaležni smo vsem, ki ste se nam danes pridružili, tako na poti od Mestne občine Maribor do Ljudskega vrta kot na samem dogodku. Vaša prisotnost je bila neprecenljiva in s tem ste pokazali, kako pomembno je združevanje in podpora v naši skupnosti. Za sodelovanje in podporo dogodku se zahvaljujemo tudi Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.
Pot bakle miru je šele na začetku. Bakla bo potovala po bližnjih občinah in mariborskih osnovnih šolah ter širila sporočilo miru.
Hvala, ker ste bili del tega nepozabnega trenutka. Spremljajte nas na prihajajočih dogodkih!
FOTO: Marko Pigac