Športnik Maribora 2022: Podelitev nagrad najboljšim mariborskim športnikom

Na prireditvi športnik Maribora 2022 podelili priznanja za izjemne športne dosežke najboljšim mariborskim športnikom.

V prestižnem hotelu Habakuk je včeraj potekala prireditev športnik Maribora 2022, ki jo je organizirala Športna zveza Maribor (ŠZM). Ta slavnostni dogodek je bil namenjen priznanju izjemnih dosežkov športnikov, klubov, trenerjev in drugih posameznikov, ki so pomembno prispevali k športni kulturi v Mariboru v letu 2022.

Največji zvezdi večera sta bila smučar Boštjan Kline in plavalka Katja Fain, ki sta prejela prestižni naziv najboljšega športnika oziroma športnice Maribora leta 2022. Kline je s svojim desetim mestom na Olimpijskih igrah v Pekingu prevladoval v moški konkurenci, Fainova pa je navdušila s številnimi državnimi rekordi in impresivnimi mednarodnimi uspehi, med katerimi izstopajo 13. mesto na svetovnem prvenstvu v 50-metrskem bazenu ter zlata mesta na Sredozemskih igrah v štafetah 4x100m prosto in 4x200m prosto.
Drugo mesto med športniki je dosegel Žiga Zagoranski (kickboks, taekwondo), tretje mesto pa je pripadlo Eneju Mariniču (judo). Tyra Barada (kickboks, taekwondo) je prejela priznanje za drugo mesto med ženskami, Monika Hrastnik (gorsko kolesarjenje) pa tretje. Priznanje za najboljši moško ekipo je prejel NK Maribor Branik, medtem ko je naziv najboljše ženske ekipe pripadel Odbojkarskemu klubu Nova KBM.
V kategoriji ekip v individualnih športih sta nagrado osvojila veslača Jaka Čas in Nik Krebs iz Veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor. Za svoje izjemno delo je bil izbran tudi trener leta, in sicer Tomaž Barada, ki je vodil svoje varovance do številnih mednarodnih uspehov v kickboksu in taekwondou.
Nagrada za najboljšega športnika invalida je pripadla tenisaču Marinu Keglu, medtem ko je Darja Ter, kegljačica, prejela nagrado za najboljšo športnico. Vrhunski dosežki Ženske ekipe Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor v vrtnem kegljanju pa so jih uvrstili na prvo mesto med ekipami invalidov.
Posebno priznanje za izjemni doprinos k mariborskemu športu je prejel nekdanji nogometaš Marcos Tavares. Poleg tega so bile podeljene tudi nagrade perspektivnim športnikom ter Cizljeve plakete zaslužnim posameznikom v športu.
Med dogodkom so se gostje lahko veselili tudi dodatnega presenečenja, saj so plesalke plesne skupine VIBE izvedle uradno koreografijo na himno Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo potekal v Mariboru od 23. do 29. julija. Župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič, je nagovoril zbrane in izrazil zavezo za nadaljnji razvoj športa v mestu.
Iskrene čestitke vsem nagrajencem in še veliko uspehov na športni poti!
FOTO: Marko Pigac