Seminar Chefs de Mission: Glavni dogodek pred poletnim Olimpijskim festivalom evropske mladine

Seminar Chefs de Mission: Glavni dogodek pred poletnim Olimpijskim festivalom evropske mladine

Organizacijski odbor Olimpijskega festivala evropske mladine je 19. in 20. aprila v Mariboru na seminarju Chefs de Mission gostil vodje reprezentanc iz 48 evropskih držav, člane Evropskega olimpijskega komiteja, domače in tuje športne delegate in delavce ter predstavnike prostovoljcev. Dogodek je bil namenjen prenosu ključnih informacij, potrebnih za priprave in prihod delegacij v Maribor, predstavitvi vseh športnih prizorišč, infrastrukture in samega mesta Maribor. Udeleženci so dobili vpogled v vsebinsko in operativno pripravljenost organizatorjev.

Dvodnevni seminar Chefs de Mission je bil glavni testni dogodek pred bližajočim se poletnim Olimpijskim festivalom evropske mladine, do katerega nas loči manj kot 90 dni. Potekal je v znamenju pridobivanja novih informacij, pregleda himn in zastav držav, spoznavanju uradnih hotelov in drugih namestitev ter neposrednega ogleda celotnega napredka dogodka. Obsegal je več kot le delo med štirimi stenami. Pomembno vlogo na dnevnem redu so imeli tudi obiski športnih prizorišč in objektov v nastajanju oziroma prenovi.
Vodje reprezentanc so se na prvem dnevu seznanili s posameznimi področji organizacije OFEM-a kot so varnost, logistika, akreditacije, namestitve, prehrana, tekmovanja, slovesnosti, trajnost, spremljevalni dogodki in še mnogi drugi. Popoldne je sledil ogled športnih prizorišč in namestitvenih objektov, kjer so se delegati prepričali, da so objekti v odličnem stanju in so pripravljeni sprejeti vse udeležence festivala.
Naslednji dan smo odgovorili na vsa vprašanja in dvome, ki so se porajali po prvem dnevu. Obiskali pa smo tudi še preostala prizorišča, kot sta Pohorje in študentske ter dijaške domove, kjer bo vzpostavljena športna vas. V večernih urah je sledilo druženje ob odlični večerji, ki nam je omogočila sproščeno povezovanje in deljenje izkušenj.
Celoten seminar Chefs de Mission je potekal v zelo konstruktivnem in učinkovitem vzdušju, polnem novih spoznanj in informacij. Vodje reprezentanc so dobile celovit pregled nad celotno organizacijo dogodka, kar jim bo pomagalo pri uspešni pripravi svojih ekip. Verjamemo, da bo to pripomoglo k temu, da bo letošnji Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru še bolj uspešen in nepozaben.