Novinarska konferenca ob obisku vodij reprezentanc

NOVINARSKA KONFERENCA OB OBISKU VODIJ REPREZENTANC - CHEFS DE MISSION

V hotelu Habakuk je potekala novinarska konferenca, na kateri smo predstavili podrobnosti o največjem več panožnem športnem festivalu v Mariboru, ki bo potekal med 23. in 29. julijem. Poleg tega smo se osredotočili na cilje in potek dvodnevnega seminarja za vodje reprezentanc, imenovanih Chefs de Mission. Na konferenci smo gostili različne pomembne osebnosti in se skupaj zavezali k izvedbi kakovostnega in nepozabnega športnega festivala za evropske mlade športnike in navijače.

Danes, 20. 4. 2023, se je v hotelu Habakuk odvila novinarska konferenca ob obisku vodij reprezentanc/delegacij, na kateri smo predstavili podrobnosti največjega več panožnega športnega festivala v Mariboru, ki bo potekal med 23. in 29. julijem. Nekaj besed smo namenili tudi ciljem in poteku dvodnevnega seminarja Chefs de Mission.
Chef de Mission je vodja reprezentance, ki je odgovoren za vodenje delegacije na športnih igrah. Seminar za vodje reprezentanc je testni dogodek pred igrami, kjer se vodje delegacij spoznajo z mestom Maribor, organizacijskim komitejem, pridobijo ključne informacije in ocenijo pripravljenost organizacije za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine.
Na konferenci smo imeli čast gostiti župana Mestne občine Maribor in predsednika OFEM 2023 Maribor Aleksandra Sašo Arsenoviča, direktorico OFEM 2023 Maribor Natašo Ritonijo, športnega direktorja EOC (The European Olympic Committees) Petra Brülla, predsednico EYOF Commission of the European Olympic Committee Líney Rut Halldórsdóttir, predsednico koordinacijske komisije za OFEM 2023 pri EOC (The European Olympic Committees) Guro Lium in koordinatorico EYOF (European Young Olympic Ambassadors) Natašo Janković.
Skupaj smo se zavezali k izvedbi kakovostnega in nepozabnega športnega festivala za evropske mlade športnike in navijače ter dokazali, da smo v Mariboru pripravljeni na velike športne dogodke.