Maribor bo gostil seminar Chefs de Mission v okviru priprav na OFEM

Maribor gosti seminar Chefs de Mission v okviru priprav na EYOF

V prihodnjih dneh se bo v Mariboru odvijal seminar Chefs de Mission. Pred vsakim več športnim dogodkom je namreč tradicija, da Chefs de Mission oziroma vodje delegacij, ki bodo sodelovale na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) obiščejo mesto gostiteljico. Cilj seminarja, ki bo potekal od 19. 4. do 20. 4. 2023, bo seznaniti vodje delegacij s ključnimi informacijami in pripravami na festival ter preveriti pripravljenost organizacijskega odbora za izvedbo dogodka.

Manj kot 100 dni je ostalo, da se Maribor zapiše v zgodovino in sprejme več kot 2500 športnikov iz 48 držav Evrope, ki bodo sodelovali na Olimpijskem festivalu evropske mladine 2023.
Eden najpomembnejših mejnikov je nedvomno seminar Chefs de Mission. Organizacijski odbor Maribor 2023 je 48 sodelujočih delegacij povabil v Slovenijo, da bi se njihovi predstavniki seznanili z napredkom in začeli sodelovati z državo gostiteljico.
Izmenjava informacij in znanja za Chefs de Mission je bistvena, saj so prav oni pomembni za sodelovanje pri vseh podrobnostih in težavah, ki bi se lahko pojavile.
Vodje delegacij se bodo na seminarju seznanili z mestom Maribor, obiskali bodo vsa prizorišča, vključno s prizorišči za otvoritveno in zaključno slovesnost ter se srečali s člani organizacijskega odbora in vodji posameznih področij. Poleg tega bodo vodje delegacij prejeli vse ključne informacije, potrebne za priprave na prihod svoje delegacije na OFEM.
Seminar Chefs de Mission je izjemno pomemben za uspešno izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine in vključuje tudi oceno operativne pripravljenosti organizacijskega odbora. Vodje delegacij bodo tako lahko preverili, ali so vse priprave na mestu in ali so zagotovljene vse potrebne storitve za njihove športnike, ter s tem zagotovili nemoten potek dogodka.
Maribor, ki bo gostil Olimpijski festival evropske mladine, lahko ponudi veliko tudi v tako kratkem času. Poleg športnih objektov in prizorišč, ki so se že izkazala na preteklih športnih dogodkih, ima mesto tudi bogato kulturno in naravno dediščino. Vodje delegacij bodo imeli priložnost spoznati vse to in se prepričati o lepotah mesta ter pripravljenosti organizacijskega odbora.