DAN ZA MEDIJE: MEDIJI POBLIŽJE SPOZNALI OFEM 2023

DAN ZA MEDIJE: MEDIJI POBLIŽJE SPOZNALI OFEM 2023 IN PRIZORIŠČA

V petek, 5. maja 2023, na novinarskem srečanju oziroma dogodku Dan za medije smo imeli priložnost urednikom in novinarjem različnih medijskih hiš pobližje predstaviti Olimpijski festival evropske mladine 2023. Po poteh prizorišč OFEM smo se odpeljali z avtobusom OFEM, ki drugače kot redna linija 6 vozi krožno linijo pod Vzpenjačo. Do največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije nas loči manj kot 80 dni, zato smo želeli medije seznaniti s prizorišči in spremljevalnim programom ter pripravami na ta razburljivi dogodek.
Naša prva postaja je bil stadion Ljudski vrt, kjer smo sprejeli novinarje in urednike. Več o otvoritveni in zaključni slovesnosti ter spremljevalnem programu jim je predstavil Mitja Špes, član organizacijskega odbora OFEM 2023.
Naša naslednja postaja je bila Športna vas (študentski domovi na Gosposvetski cesti), kjer bodo nastanjeni športniki in spremljevalno osebje. Jan Sredenšek, strokovni sodelavec za dogodke v Športni vasi, je spregovoril o dejavnostih za udeležence v Športni vasi, Maja Krajnc Ružič, direktorica študentskih domov UM, pa o pripravah na namestitev športnikov.
V Skateparku sta nas sprejela Iztok Šumatič, predsednik Rolkarske zveze Slovenije in skejterka Lina Sevčnikar, ki je z nami delila navdušenje, da se je rolkanje končno uvrstilo na OFEM, saj bo v tej panogi na OFEM 2023 predstavljala Slovenijo.
Nato smo se odpravili na Atletski stadion Poljane, kjer sta nas sprejela Robert Herga in mladi mariborski atlet Žan Ogrinc ter nam predstavila prizorišče in povedala več o pripravah na atletsko tekmovanje. Trenutno je v teku še težko pričakovana obnova Atletskega stadiona Poljane, ki bo v poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih spomladanskih mesecih služila kot vadbeni prostor, ki ga atletika, kot bazična športna panoga v Mariboru doslej ni imela.
»Žal smo edina olimpijska športna panoga, ki v Mariboru nima zagotovljenih prostorskih možnosti za izvajanje treningov, vadbe in tekmovanj vseh 365 dni v letu. Ob izgradnji tribune se bo naposled odprla možnost organizacije tekmovanj kot so državna in pokalna članska prvenstvena tekmovanja, tekme članskih reprezentanc, Balkanskih prvenstev, velikih mednarodnih atletskih mitingov in ostalih prireditev širšega pomena za Maribor, širšo regijo in Slovenijo,« poudarja Robert Herga, vodja športne infrastrukture in programski vodja Šport Maribor.
Ogrinc, ki je na OFEM-u na Slovaškem predstavljal Slovenijo in v teku na 800 metrov osvojil srebrno medaljo pravi: »Da lahko nastopam na velikem tekmovanju za svojo državo, je velika čast in zaradi tega se vedno potrudim pokazati vse svoje znanje, da si po tekmi nič ne bi očital. Letošnji OFEM bo pa zame imel še posebno vlogo, saj bo tekmovanje potekalo na mojem domačem stadionu v Mariboru.«
Na Glavnem trgu smo se ustavili ob odštevalniku, ki nas je opomnil, kako hitro se bliža otvoritev festivala, med tem ko nas je plesna skupina VIBE presenetila z odlično izvedbo koreografije na uradno himno OFEM-a 2023, ki je v nas vzbudila občutke ponosa in navdušenja.
Naša zadnja postaja je bila VIP sprejemnica na stadionu Ljudski vrt, kjer smo goste pogostili in jim predstavili tudi medalje, pladnje in uradna oblačila festivala.
Na splošno je bil dogodek odlična priložnost za medije, da si ogledajo priprave na Olimpijski festival evropske mladine 2023 in okusijo razburjenje, ki ga bo prinesel ta dogodek. Veselimo se, da bomo videli športnike tekmovati in pisati zgodovino na tem neverjetnem festivalu!