Olimpijski kamp: Priprave mladih slovenskih športnikov na OFEM 2023 Maribor

Nepozabna priprava mladih slovenskih športnikov na OFEM 2023: Olimpijski kamp na Mariborskem Pohorju kot ključ do uspeha!

Olimpijski komite Slovenije je v okviru priprav na prihajajoči OFEM 2023 Maribor organiziral dva razburljiva Olimpijska kampa na idiličnem Mariborskem Pohorju. Kampa sta potekala med 5. in 7. majem ter med 12. in 14. majem, privabila pa sta mlade športnike, ki se potegujejo za nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine in njihove trenerje.
Udeleženci so pridobili dragocene izkušnje in spoznali ključne športne vsebine, obenem pa so imeli edinstveno priložnost preizkusiti prizorišča, kjer se bodo konec julija borili za kar 742 odličij. Srečanja na kampu so jim prav tako omogočila, da so se medsebojno spoznali in vzpostavili stike z ostalimi perspektivnimi športniki.
Slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na OFEM-u v Mariboru, bo štela več kot 130 športnikov, kar predstavlja rekordno število v zgodovini nastopov slovenske reprezentance na festivalu. Naši odlični mladi športniki bodo tekmovali v vseh 11 športnih panogah ter se odločno borili za najvišja mesta.
Olimpijski komite Slovenije se zaveda pomembnosti odlične pripravljenosti mladih športnikov za doseganje uspehov, zato so v okviru projekta OFEM vedno organizirani Olimpijski kampi. Mladi športniki so se na tokratnem kampu udeležili zanimivih predavanj in delavnic na teme, kot so športna prehrana, športna psihologija, stiki z mediji in odnosi z javnostmi ter olimpizem in olimpijske vrednote.
“Pomembno se nam zdi, da so mladi športniki seznanjeni z vsemi temami, ki lahko vplivajo na njihovo športno pot. Olimpijski kamp je tako odlična priložnost, da pridobijo pomembne informacije, opravijo treninge, hkrati pa se spoznajo tudi z drugimi športniki. Veseli smo, da nam je uspelo kamp organizirati v štajerski prestolnici, ki bo gostila festival ter tako športnikom omogočiti tudi test uradnih prizorišč,” je dogajanje na Pohorju komentiral vodja reprezentance OFEM Maribor 2023 Staš Remih.
Foto utrinke Olimpijskega kampa si lahko ogledate s klikom na spodnji gumb.