Z mlad.si spremljaj največji športni dogodek za mlade v zgodovini Slovenije!

Mlad.si ti v sodelovanju z OFEM – Olimpijskim festivalom evropske mladine Maribor 2023 pripravlja edinstven vpogled v športno doživetje, ki ga lahko spremljaš na Križišču mladosti, portalu za mlade!

Sodelovanje med mlad.si, portalom, ki že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci, hkrati pa informira in zabava, ter Olimpijskim festivalom evropske mladine Maribor 2023 (OFEM), obeta nekaj posebnega!
Portal mlad.si s sloganom Križišče mladosti nastaja pod spretnimi prsti mlade ekipe, ki ustvarja številne aktualne in za mlade relevantne vsebine, te pa vključujejo vse od dopisniških razmišljanj in svežih novic mladinskega sektorja do poglobljenih intervjujev, reportaž dogodkov do privlačnih vsebin na socialnih omrežij in celo podcastov!
Obenem portal mlad.si na enem mestu združuje tudi vse organizacije za mlade v Sloveniji, ki mladim ponujajo možnosti za pridružitev v njihovem lokalnem ali pa tudi v nacionalnem okolju, pestro paleto priložnosti pa tokrat dopolnjuje Olimpijski festival evropske mladine Maribor 2023.

Konec julija bo mlad.si v olimpijskem duhu

Mlad.si in OFEM povezujejo mladi in skupno prizadevanje za spodbujanje športnega udejstvovanja mladih ter širjenja športnega navdušenja med njimi.
Za mlade športnike je Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) namreč prvo srečanje z olimpizmom in priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger.
Prav tako festival v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva. Maribor, mesto s športnim srcem, bo OFEM 2023 gostil med 23. in 29. julijem 2023. Na dogodku pričakujejo 3.600 udeležencev iz 48 držav, športniki pa se bodo pomerili kar v enajstih panogah.
Ekipa mlad.si tako sprejema prav posebno nalogo in na Križišče mladosti prinaša športne vsebine, ki bodo nastajale prav v sodelovanju z Olimpijskim festivalom evropske mladine.

Kaj se bo dogajalo?

V sklopu OFEM bo na 13 prizoriščih v mestu in okolici na sporedu skupno 123 tekem v 11 panogah, na katerih se bodo najboljši mladi športniki iz 48 držav evropskega kontinenta potegovali za kar 742 odličij.
Od 11 panog bodo tri športne panoge prvič na tekmovalnem sporedu Olimpijskega festivala evropske mladine. To so gorsko kolesarstvo, košarka »3 na 3« in rolkanje.
#TeamSlovenia bo imela na OFEM predstavnike v vseh panogah in bo tako štela največ članov do sedaj. Ti se bodo širši javnosti uradno predstavili dva dni pred začetkom Festivala, in sicer na Predstavitvi reprezentance, ki bo potekala na Trgu svobode v Mariboru v petek, 21. julija ob 20. uri.
Več o športnih panogah, v katerih bodo tekmovali mladi športniki, prizoriščih in festivalom samem lahko preberete na spletni strani ali na družbenih omrežjih.
Obišči OFEM Maribor 2023 in spremljaj ter spodbujaj mlade športnike iz celotne Evrope, za edinstveno športno doživetje na Križišču mladosti pa spremljaj mlad.si!