Praznik slovenskega kolesarstva

... junija v Mariboru!

S ponosom lahko napovemo, da bo praznik slovenskega kolesarstva, kot bi lahko poimenovali vikend, ko se slovenski kolesarji med seboj pomerijo za naslov državnega prvaka v cestni dirki in vožnji na čas, letos potekal v Mariboru.

Sezona 2022 se je začela z izjemnimi uspehi naših kolesarjev. Tadej Pogačar je postavil nov mejnik v svetu kolesarstva. 23-letnik je prvi, ki je na svetovni kolesarski lestvici zbral več kot šest tisoč točk in prvič v zgodovini se je zgodilo, da ima Slovenija kar 3 tekmovalce med najboljših 5 na mednarodni UCI lestvici.

Dirka za naslov državnega prvaka prinaša velik izziv tudi za naše najboljše kolesarje, kot so Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Polanc in Jan Tratnik.

To pa je skoraj tudi edina priložnost, da na slovenskih cestah na delu vidimo naše kolesarske ase, zato se nam pridruži v četrtek, 23. junija 2022, ko se bodo slovenski kolesarji pomerili v vožnji na čas. Tri dni kasneje, v nedeljo, 26. junija 2022, pa bo Maribor gostil še cestno dirko za naslov državnega prvaka. Tekmovanje bo potekalo v različnih kategorijah, od mlajših pa vse do članske v elitni konkurenci. Za naslov državne prvakinje se bodo potegovala tudi dekleta.

Šlo bo za krožno dirko, z dolžino kroga 16,6 km. Start in cilj bosta pri stadionu Ljudski vrt. S tem se bo še povečala atraktivnost same dirke, saj bodo kolesarji večkrat zapeljali mimo startno-ciljne arene, ki bo osrednje prizorišče dogodka.

Poleg cestnih dirk bo v soboto, 25. junija 2022, na Pohorju potekalo tudi državno prvenstvo v olimpijskem krosu (XCO). Na svoj račun bodo tako prišli vsi adrenalinski navdušenci drznih spustov in skokov, ki jim bomo priča na pohorskih strminah.

Kolesarska zveza Slovenije bo tako skupaj s Kolesarskim klubom Branik Maribor, Društvom gorskih kolesarjev Pohorje in organizacijskim odborom OFEM 2023 Maribor poskrbela za dneve nepozabnih kolesarskih doživetij in bogat spremljevalni program.

Se srečamo!