Peteroboj mladinskih reprezentanc Madžarske – Poljske – Češke – Slovaške in Slovenije

Atletski stadion Poljane bo v soboto, 16. julija 2022 prizorišče zanimivih atletskih bojev. Na Poljanah se bo v 19 moških in v prav toliko ženskih disciplinah pomerilo skoraj 400 atletov in atletinj iz 5 držav. Tekmovanje se bo pričelo ob 09.00 uri, ko bomo spremljali najboljše mladince in mladinke reprezentanc U20 – Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Letošnji peteroboj bo potekal v času, ko se omenjena starostna kategorija mladincev in mladink U20 pripravlja na Svetovno mladinska prvenstvo, ki bo letos v začetku meseca avgusta potekalo v Kolumbiji (Cali, 2. – 7. avgusta 2022). Da bomo priča vrhunskim rezultatom to soboto v Mariboru govori dejstvo, da bodo s svojimi najboljšimi posamezniki, ki bodo zastopali svoje reprezentance v Maribor prišle »atletske velesile« kot so Poljska, Češka in Madžarska in da imajo številne odlične posameznike v reprezentanci tudi Slovenija in Slovaška. Dodati je potrebno, da ima v slovenski atletski mladinski reprezentanci normo izpolnjeno kar 17 atletov in atletinj.

Tekmovanje, ki ga organiziramo v Mariboru v soboto še vedno velja in šteje tudi za dosego kriterijev oz. norm za že prej omenjen največji atletski spektakel v letu 2022 za to starostno kategorijo. Ob lepem vremenu in ugodnih vremenskih pogojih se lahko upravičeno nadejamo še kakšnega izvrstnega rezultata atletov, ki si bodo Maribor zapomnili po doseženi normi in bo stadion Poljane tako odskočna deska za nastop na Svetovnem prvenstvu.

Organizatorju in izvajalci bo tekmovanje služilo tudi kot priprava vseh potrebnih služb za športni dogodek, ki bo v ospredju v Mariboru v letu 2023. Atletika bo kot kraljica športov v ospredju tudi konec meseca julija 2023.