Likovna razstava v pisarni OFEM

Likovna razstava učencev OŠ Bratov Polančičev v pisarni OFEM

V torek, 7. 3.  2023, smo v pisarnah OFEM gostili učence OŠ Bratov Polančičev Maribor, kateri so pri pouku likovne umetnosti ustvarjali risbice z motivi Evropskega olimpijskega festivala. Nad izvirnimi in simpatičnimi izdelki mladih ustvarjalcev smo zelo navdušeni in z veseljem smo z risbicami poživeli stane naših pisarn.

Na OŠ Bratov Polančičev so učenci pri predmetu likovna umetnost dobili prav posebno nalogo. Narisati so morali risbo z motivom Evropskega olimpijskega festivala. Učenci so pri ustvarjanju pokazali svoj talent in ustvarjalnost, nad čimer smo bili v pisarni OFEM navdušeni in učence povabili na razstavo, ki smo jo pripravili.

Učencem, ki so prišli v spremstvu učiteljice likovnega pouka Sabine Golež in ravnatelja OŠ Bratov Polančičev Bojana Mlaja, smo predstavili naše delo in pokazali pisarne OFEM. V prijetnem in sproščenem vzdušju smo se pogovarjali o olimpizmu, prostovoljstvu ter olimpijskih vrednotah. Skupaj s Foksijem smo si ogledali razstavni kotiček risbic na temo OFEM-a.

Učencem smo za njihov trud in ustvarjanje pripravili presenečenja, katera smo pripravili v sodelovanju s Šport Maribor d.o.o. in Pokico. Druženje smo zaključili z ogledom stadiona Ljudski vrt, kjer bo v juliju potekala otvoritvena slovesnost.