Legendarni kiosk K67 oživel za OFEM Maribor 2023

Legendarni kiosk K67 oživlja in povezuje generacije v času OFEM Maribor 2023

Po več kot desetletju je pred slabim letom v našem mestu ponovno zaživel legendarni kiosk K67. Ta kultni izdelek slovenskega oblikovalca in arhitekta Saše Janeza Mächtiga je postal uradna informacijska točka Olimpijskega festivala evropske mladine Maribor 2023.
Kiosk K67, ki se nahaja v neposredni bližini Trga svobode, bo vse do konca julija na voljo za informiranje obiskovalcev festivala ter promocijo lokalnih ponudnikov in storitev. Poleg tega bodo obiskovalci tam lahko kupili promocijski material OFEM Maribor 2023.
Pred začetkom festivala pa so v njem pripravili čudovito razstavo, ki povezuje generacije. V kiosku so razstavljeni izdelki, ki so jih ustvarili tako starostniki kot tudi otroci iz osnovnih šol in vrtcev. Kiosk K67 se je tako spremenil v prostor, kjer se prepletajo ideje in ustvarjalnost ljudi vseh starosti.
Na razstavi lahko občudujete medalje dobrih misli, ki so jih naredili starostniki iz Doma Danice Vogrinec. Poleg tega sta na ogled tudi dva plakata na temo športa, ki sta delo starostnikov iz Doma pod gorco. Vsi izdelki izžarevajo ustvarjalnost in energijo, ki sta ju starostniki vnesli v svoje stvaritve. Občudujete lahko tudi mini košarkarsko igrišče in bakle iz papirja.
Glavna tema razstave je medgeneracijsko povezovanje in spodbujanje kreativnosti vseh generacij. Ta pristop je v čast Olimpijskemu festivalu evropske mladine, ki spodbuja sodelovanje in prijateljstvo med mladimi iz različnih držav. Kiosk K67 pa ima že sam po sebi medgeneracijsko povezovalno noto, saj je že vrsto let prostor, ki ga generacije uporabljajo za različne namene.
Razstava v kiosku K67 je resnično nekaj posebnega, kar si velja ogledati. Vabimo vas, da obiščete kiosk in se prepustite olimpijskemu vzdušju, ki ga ustvarjajo izdelki in sporočila generacij, ki so prispevali k tej edinstveni razstavi.