Koordinacijska komisija Evropskih olimpijskih komitejev zadovoljna z dosedanjimi pripravami na OFEM 2023

Koordinacijska komisija Evropskih olimpijskih komitejev je zadovoljna s pripravami na OFEM 2023

Koordinacijska komisija evropskih olimpijskih komitejev je obiskala mesto Maribor, ki bo naslednje leto gostilo dogodek izjemnega nacionalnega pomena. Gre za največji športni dogodek za mlade športnike, na katerem bo 3600 udeležencev iz 48 evropskih držav, športniki pa se bodo prvič pomerili v kar enajstih panogah.

Maribor, mesto z velikim športnim srcem, kjer so priprave že v polnem teku, je obiskala Koordinacijska komisija Evropskih olimpijskih komitejev, ki je po skrbnem pregledu vseh prizorišč in nastanitvenih objektov pohvalila dosedanje priprave in delo organizacijske ekipe.

Prenovljeni športni objekti

Koordinacijska komisija je organizatorje nazadnje obiskala aprila tega leta. Po besedah predsednice koordinacijske komisije Guro Lium se je v zadnjega pol leta zgodil velik premik.

»Napredek je jasno viden, predvsem pri obnovi športnih objektov, saj so bila v tem času številna obnovitvena dela že v celoti izvedena, nekatera pa že v zaključni fazi. Nadvse nas veseli, da se bo prenovil tudi Atletski stadion Poljane,« dodaja.

Dogodek OFEM, ki bo v Mariboru potekal od 23. do 29. julija prihodnje leto, je namreč pospešil številne nujne prenove športnih objektov. Od težko pričakovane obnove Atletskega stadiona Poljane, torej gradnje tribune s pripadajočimi prostori in njegove ogrevalne atletske steze, do obnove dvorane Tabor, Pristana in Teniškega kluba Branik, torej gradnje nove pokrite dvorane in tribune ter obnove zunanjih teniških igrišč.
Prenovljena dvorana Tabor v Mariboru

Prvo srečanje z olimpizmom

Sicer je OFEM s svojo več kot 30-letno tradicijo največji več panožni športni dogodek za mlade športnike, stare od 14 do 18 let. Predstavlja jim prvo srečanje z olimpizmom ter priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijade. Prav tako festival v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva.

Ob zaključku obiska je koordinacijska komisija prepričana, da bo Maribor, mesto s športnim srcem, uspešno gostil OFEM 2023. Prav tako verjamejo, da bo celotna Slovenija začutila pomen tako velikega dogodka in prepoznala priložnosti, ki jih ta prinaša.