BAKLA MIRU JE ZAKLJUČILA POT PO OBČINAH

2. junija je bakla miru prispela iz Rima v Maribor. Ta plamen kot ikonični simbol miru, prijateljstva in upanja, ki predstavlja globok pomen enotnosti v raznolikosti, je vse od takrat obiskal že 28 slovenskih občin.

Med 5. in 12. junijem je baklo miru s toplim sprejemom počastilo približno 4.000 ljudi, mlajših in starejših podpornikov, z nasmehom in dobro voljo, s plesom, petjem in v športnem duhu. Na delu poti se nam je pridružil tudi naš vrhunski športnik, metalec krogle, Miran Vodovnik.
Bakla miru v rokah Vodovnika.
Obiskane občine: Mestna občina Maribor, Kungota, Šentilj, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cerkvenjak, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Benedikt, Lenart, Duplek, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Ruše, Slovenska Bistrica, Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Vitanje, Zreče, Oplotnica, Slovenske konjice, Dravograd, Slovenj Gradec, Mislinja, Vuzenica, Muta, Radlje ob Dravi, Podvelka.
V vsaki občini smo doživeli zelo lep in srčen sprejem, za kar se vsem lepo zahvaljujemo. Lepo je videti, da se prav vsi zavedamo, kako pomemben dogodek je prihod bakle miru v Slovenijo in tudi celoten festival OFEM.
V naslednjih dneh bo bakla miru širila svoje sporočilo po 18 mariborskih osnovnih šolah.
FOTO: Marko Pigac