ŠTUDENTI, HVALA VAM ZA PODPORO!

OFEM IMA ZAGOTOVLJENO USTREZNO ŠTEVILO NAMESTITEV ZA ŠPORTNIKE IN SPREMLJEVALNO OSEBJE

Olimpijski festival evropske mladine bo letos v Maribor privabil številne mlade športnike iz 48 evropskih držav, ki se bodo med seboj pomerili v različnih panogah. Organizatorji smo skupaj s podporo študentov zagotovili 2543 postelj v študentskih domovih, kjer bodo bivali športniki in spremljevalno osebje. Verjamemo, da je kakovostna in varna namestitev ključnega pomena za dobro športno izkušnjo in dosežke. 

Kot organizatorji se zavezujemo, da bomo vsem udeležencem zagotovili ustrezno namestitev. Z veseljem sporočamo, da nam je skupaj z Upravo ŠD UM, predstavnikom ŠD UM, Univerzo v Mariboru in Mestno občino Maribor uspelo zagotoviti kar 2.543 postelj od ciljnih 2.500. V študentskih domovih, kjer bo vzpostavljena športna vas, bodo nastanjeni le športniki in spremljevalno osebje. 

Izjemnega pomena je, da imajo športniki na voljo kakovostne in primerno opremljene namestitvene enote, ki zagotavljajo udobje in varnost športnikom in športnicam med pripravami na tekmovanja. Tako so študentski domovi idealna izbira za športnike in spremljevalno osebje, saj hkrati zagotavljajo tudi namestitev v bližini številnih športnih objektov za treninge in rekreacijo. Zavedamo se, da je zagotavljanje kakovostne namestitve ključnega pomena za dobro športno izkušnjo in dosežke. 

Organizacijski odbor OFEM 2023 Maribor se iskreno zahvaljujemo vsem študentom, ki bivajo v ŠD UM in so podpisali aneks za prostovoljno začasno izselitev v času Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo potekal v Mariboru letos poleti med 23. in 29. julijem. 

Zahvaljujemo se tudi Upravi ŠD UM, predstavnici ŠD UM, Univerzi v Mariboru in Občini Maribor, ki so nam pomagali zagotoviti več kot  2500 potrebnih kapacitet v študentskih domovih za vzpostavitev športne vasi. Posebna zahvala gre vsem referentom ŠD UM. 

Verjamemo, da bo OFEM 2023 potekal v prijetnem in športnem duhu.